FES EL TEU NEGOCI MÉS SOSTENIBLE

En els últims temps tots ens hem acostumat en menor o major mesura a fer una gestió sostenible de les nostres llars, però... saps com fer sostenible, també, el teu negoci de restauració? Des de #DelMoral et volem donar alguns consells fàcils perquè apliquis al teu restaurant. Estem convençuts que els teus clients notaran aquest gest i ben segur que t’ho agrairan i recompensaran amb la seva fidelitat. 

 

 

Petits actes per contribuir a la sostenibilitat des del teu negoci

 

Cada vegada més, els comensals valoren la responsabilitat mediambiental dels negocis gastronòmics a l’hora de valorar si hi tornaran o no. D’altra banda, la normativa contínuament es va actualitzant per provocar aquest canvi en els restauradors. Per tot plegat, des #Delmoral, com a empresa compromesa amb la #sostenibilitat, hem considerat oportú resumir-te en aquest article del blog tot allò que està a les teves mans fer per contribuir a millorar el nostre entorn. 

 

"Posa-m'ho en un tupper si us plau"

En general, en els establiments de restauració es llença molt de menjar en bon estat perquè els clients no s’han acabat el plat. Oferir-los que es puguin emportar les sobres és una manera molt eficaç de reduir el malbaratament alimentari.

Una altra font de malbaratament té com origen el menjar que no s’ha arribat a servir i que també pot fer servei a qui ho necessiti; hi ha un seguit d’aplicacions mòbils que et posaran en contacte amb empreses i entitats que aprofiten aquest tipus d'excedents.

 

 

Porta un bon inventari dels productes disponibles

Tenir un inventari detallat de tots aquells productes que es fan malbé t’ajudarà a fer-ne una gestió diligent i profitosa. També et permetrà preveure tot allò que necessitaràs i no comprar en excés. D’aquesta manera estalviaràs producte i el cuinaràs amb la màxima frescor. Vols un consell? La millor manera d’organitzar el teu estoc és posant en un lloc prioritari allò que s’ha de consumir abans.

D’altra banda, si planifiques bé les teves compres per demanar el que necessites amb la freqüència òptima, evitaràs les urgències i descuits d'última hora, que acaben derivant en comandes de poc volum que servir-les, té cost ambiental molt elevat.

 

 

Controla la gestió de residus

Els negocis sostenibles separen els residus, reciclen vidre i envasos, i compten amb un contenidor de residus orgànics. D'aquesta manera les restes orgàniques poden tornar al restaurant de nou en forma de vegetals i així es tanca el cercle.

Pel que fa referència als embalatges i productes d'un sol ús, com a tovallons o estovalles de paper, pots utilitzar productes biodegradables per reduir l’impacte mediambiental que provoca el seu ús.

 

Estalvia aigua i energia

De la mateixa manera que un habitatge pot emprendre mesures d’estalvi, un negoci també pot repensar els seus processos interns en clau d’estalvi. Comptar amb equipaments de classe energètica A t’ajudarà a estalviar, gairebé sense pensar-ho; també t'ajudarà a estalviar omplir-los procurant ocupar el màxim de la seva capacitat.

 

 

T’animes a fer algun d’aquests canvis en el teu negoci? Cada petit gest entre distribuïdor i hostaler compta, no dubtis que tot el teu entorn t’ho agrairà, no només el medi ambient, també els teus clients cada cop més sensibilitzats en aquest aspecte de la teva activitat.

Des de #DelMoral també creiem en els valors de la sostenibilitat, i per això impulsem totes aquelles mesures d’estalvi que tenim al nostre abast.

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat