3 NOVES TENDÈNCIES PER RESTAURANTS

Estar al dia de les últimes tendències és important per tenir un restaurant actualitzat i on la gent se senti còmode. Actualment podem dir que la inclinació es decanta pels productes saludables, de proximitat i ecològics, la cura pel medi ambient i l'experiència de menjar. Però què més volen els nostres clients? Quines són les noves tendències a tenir en compte pel nostre restaurant? A continució us fem un resum de tendències actuals que afecten el nostre sector i que cal que tinguem en compte per saber...

  
  

Què busquen els clients?

  
  

L'EXPERIÈNCIA DE MENJAR

El client ja no vol només menjar bé, busca que menjar sigui una experiència. Això implica un cert punt de creativitat i de personalització en els serveis que oferim als nostres clients.

  

El tracte proper i amable amb el nostre comensal serà clau. Hem d’estar atents de les seves necessitats, respectant el seu ritme i proximitat. També podem innovar amb els nostres plats, jugant amb la seva estètica i presentació i oferint sabors originals i diferents. Es tracta de fer despertar tots els sentits dels clients amb l'experiència de venir a menjar al nostre restaurant.

Els anomenats "restaurants mixtos" s’estan fent populars; es tracta d’espais que tenen la missió d'enriquir i promoure l'experiència del comensal fusionant menjar i oci. El nostre client, en aquests tipus de locals, es troba amb molt més que una carta i uns plats. També ens visita per passar-s'ho bé i entretenir-se, per exemple, podent fer la copa després de sopar, ballant i escoltant música, o podent fotografiar espais del nostre local o alguns plats.

 

LA CUINA SALUDABLE PER A TOTS I TOTES

Hi ha una forta inclinació cap als plats saludables i elaborats. Partir d'una matèria primera no processada, ecològica i de proximitat, ens permet poder oferir als nostres comensals elaboracions sanes, saboroses i innovadores.

  

Per exemple, una d'aquestes tendències és el "Fresh Foraged Feasting", que consisteix a oferir els productes frescos, autèntics i locals en un plat sense floritures per a consumir-los de la manera més natural possible.

D'altra banda, si volem apostar per convèncer i arribar a tots els nostres clients potencials, hem de tenir en compte les intoleràncies, al·lèrgies i les preferències alimentàries. Oferir menjar lliure de gluten i lactosa i una carta amb alternatives originals i gustoses pels vegans i vegetarians resulten solucions bàsiques per tal que tothom pugui ser benvingut al nostre local.

 

EL CANVI ECOLÒGIC I SOSTENIBLE

El tema de la transformació ecològica resulta primordial per tal de ser conscient i conseqüent amb la situació del nostre medi ambient.

  

És important, llavors, tant pel teu restaurant com pels clients, prendre partit i realitzar accions per tal de reduir la petjada ecològica del nostre local i oferir solucions sostenibles i empàtiques amb el nostre planeta.

Alguns restaurants opten per utilitzar recipients reutilitzables o reduir el plàstic substituint-lo per altres materials no contaminants i fàcils de reciclar. Una altra manera és evitar el malbaratament d'aliments, portant un control de les nostres previsions i cercant una alternativa més eficient pel destí dels excedents i les restes.

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto