AL DIA DE LA NORMATIVA D’AL·LÈRGENS? TOT EL QUE HEU DE SABER PER ASSEGURAR-VOS-EN

Segons el Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d’octubre (link aquíés obligatori que els bars i restaurants identifiquin els catorze grups d’aliments que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies a les persones consumidores en cas que s’utilitzin per preparar un producte alimentari. Aquesta normativa afecta tant els productes envasats com els que es serveixen per al consum o venda immediats.
El vostre establiment està al dia de la normativa relacionada amb els al·lèrgens?

Quins són els 14 grups d’aliments que poden provocar al•lèrgies o intoleràncies
  - Cereals amb gluten i productes derivats
  - Crustacis i productes a base de crustacis
  - Peix i productes a base de peix
  - Ous i productes a base d’ou
  - Soja i productes a base de soja
  - Llet i derivats
  - Cacauets i derivats
  - Fruits secs i derivats
  - Api i derivats
  - Mostassa i derivats
  - Sèsam i derivats
  - Diòxid de sofre i sulfits en quantitats superiors a 10 mg/kg
     (es fa servir com a conservant en crustacis, fruites dessecades, productes carnis, conserves vegetals...entre altres)
  - Tramussos i derivats
     (es pot trobar en alguns pans, pastissos, pastes, farines…)

Com s’ha d’informar?
Una vegada detectats els grups d’aliments, ens preguntarem com cal informar de la seva presència. La resposta és que ho podem fer de forma oral, sempre que la informació estigui en format escrit, en format imprès (cartells, plafons o rètols a la vista) o electrònic.
No estem obligats a tenir el detall a cada plat de la carta, tot i que és molt important que el personal que atengui els clients tingui clar els al·lèrgens que porta cada plat, per poder informar de manera correcta.
L’establiment és responsable de conèixer bé la normativa sobre al·lèrgens i procedir de la manera correcta per complir-la. En cap cas es pot al·legar desconeixement de la normativa o desconeixement dels ingredients de cada plat.
 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat