COM GESTIONAR LES TAULES DE GRUPS EN EL TEU RESTAURANT

La cultura mediterrània és plena de vida, i així ho reflecteix la seva gent. A Catalunya ens agrada compartir els millors moments amb la nostra família, amics, companys de feina o amb els grups amb qui compartim aficions. Per això és bona idea definir una oferta específica per a les taules de grups al teu negoci, que sigui alhora rendible i atractiva per als clients.

  
  

Les taules de grup ben gestionades
maximitzaran el teu benefici final

  

 

A continuació us detallem 3 factors  a tenir en compte per les taules de grup:

Com muntar taules de grup?

En primer lloc, el teu negoci ha de poder oferir la possibilitat de fer créixer les taules existents per tal que els grups puguin acomodar-se en un espai ample i confortable. Un espai íntim, accessible i atractiu són alguns dels elements claus per aconseguir que l’àpat sigui tot un èxit.

Prèviament a l’hora del servei, en un local de restauració és molt important gestionar bé la logística per tal de permetre l’harmonia entre els grups nombrosos i la resta de taules més petites. A l’hora d’encarar la distribució de les taules, cal tenir en compte algunes qüestions fonamentals, com ara: el pas dels cambrers entre els comensals ha de ser fàcil, la decoració i el mobiliari ha de ser còmode i és convenient apropar les taules de grup a les barres o a les terrasses, cosa que podria afavorir l’increment del tiquet final.

   
 

Atenció eficaç a les taules de grup

El nombre de cambrers que atenen una taula de grup haurien de ser, com a mínim, dos, tot i que aquest nombre també depèn molt del nombre de comensals. Els cambrers han de ser àgils a l’hora de moure’s i servir, fer evitar esperes als clients i tenir la capacitat de memoritzar. Un altre atribut important pel personal de sala és que cal que siguin detallistes i atents, i tenir la capacitat de suggerir plats als clients i fer-los recomanacions especials segons les seves preferències.

Per dinamitzar la relació entre la sala i la cuina, també és bona idea permetre la reserva específica de grups. D’aquesta manera, tots estan preparats amb anticipació per oferir el millor servei.

 
 

Menús fàcils i deliciosos per grups

És preferible realitzar una carta que sigui curta, detallada i atractiva. A l’hora del servei, la gestió de la cuina ha de ser àgil i dinàmica, i per això és convenient optar per plats d’elaboració fàcil. A més, en fer el menú també cal tenir en compte que la composició final sigui rendible, aconseguint la millor relació possible en termes de cost i estalvi.

L’última qüestió a tenir en compte està a l’ordre del dia: les dietes especials. És molt important tenir sempre present els clients amb necessitats i gustos diversos, un col·lectiu que cada vegada creix més. Així doncs, a la carta sempre hi ha d’haver opcions per les persones amb intoleràncies alimentàries, amb dietes vegetarianes o veganes, o fins i tot els al·lèrgics al gluten o a la lactosa. Abans d’acabar, només recordar que, a més de les dietes especials, també cal tenir un reconeixement especial pels gastrònoms més petits de la casa, a qui hem d’oferir plats nutritius i de qualitat.

 

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat