COM PREPARAR EL TEU RESTAURANT PEL NADAL?

Arriba el Nadal, i això és sinònim de reunions i àpats amb familiars, amics i companys. Per l'hostaleria, es tracta d'una de les millors èpoques de treball, ja que és quan les persones inverteixen més diners en dinars i sopars en grup. Però, per tal de tenir èxit per Nadal, hem de tenir clar quins productes oferim a la nostra carta, com organitzem la gestió del restaurant i com l'ambientem perquè es respiri l'esperit nadalenc.

  
  

Per Nadal, tots els camins porten al teu local
( ves per on, un rodolí )

  

 

 

 
 

Menús especials i per tothom

Com hem dit, els àpats de Nadal es fan, majoritàriament, en grup. Per tant, és important dissenyar menús amb plats que puguis repetir tantes vegades com desitgin els clients. Per això, necessitaràs calcular el marge de cada plat i veure quins et donen més benefici.

D'altra banda, és molt important fer menús especials per Nadal, amb plats que no poden faltar a cap dinar ni sopar de Nadal, com ara la Sarsuela de peix i marisc, amb gambes, escamarlans i lluç; el rostit de pollastre o l'ànec confitat; i els canelons, el clàssic de Sant Esteve.

A més, també és molt important podem afegir al menú opcions per vegetarians o vegans, cada cop més demanades, i sobretot tenir en compte les intoleràncies i al·lèrgies. D'aquesta manera, tothom podrà menjar al nostre restaurant i compartir un bon àpat en grup.

  

   

Gestió del restaurant

El Nadal es tracta d'una de les èpoques de l'any en les que hi ha més feina, ja que més persones surten de casa per gaudir d'un àpat en un restaurant. Per tant, hem de preveure amb el màxim d'antelació possible tota la feina que ens vindrà i mirar si ens farà falta ampliar el personal, realitzar canvis d'horaris en els torns i com adequar el nostre espai a les necessitats dels clients.

Una bona manera de preveure les possibles necessitats és tenint controlat el nombre de persones que vindran al nostre restaurant. Podem estimular un bon sistema de reserves per tal de poder gestionar els grups correctament. És important que informem els nostres clients que reservin amb antelació, ja que d'aquesta manera s'asseguren taula i el preu del menú i, tanmateix, nosaltres tenim més marge per adaptar-nos a les necessitats dels clients.

   

   

Decoració

Si hi ha una cosa que no pot faltar durant el Nadal, aquesta és la decoració. Per tal de crear un ambient nadalenc, pots decorar el teu local per crear calidesa i esperit nadalenc. Hem de mirar d'evitar caure en la sobrecàrrega, ja que les persones volen desconnectar i relaxar-se menjant un àpat. En aquests casos, hem de pensar que els detalls marquen la diferència i apostar per petites coses originals, especials i úniques.

 
 

 

 
 
 
Font: Frigoríficos del Moral SA.

 

Tornar al llistat