LA IMPORTÀNCIA DE FIDELITZAR ELS CLIENTS

Oferir un bon servei tan a la sala com des de la cuina és molt important per a qualsevol negoci de restauració, però si sabem fidelitzar el client, cuidar al màxim les primeres visites i recordar els nostres serveis, és molt probable que els nostres clients ens recomanin i que inclús, repeteixin.

Tradicionalment la fidelització dels clients s’ha creat a partir de les relacions socials i el bon servei, però cada vegada més, es combinen amb altres tècniques que ens garantitzen millors resultats. En un moment en que les noves tecnologies són imprescindibles per la restauració, aprofitar-nos dels avantatges que ens poden oferir és una aposta segura per millorar el servei del nostre establiment.

Les formes tradicionals de fidelització inclouen totes aquelles en les que hi ha un tracte directe amb el client. Continuen essent cabdals ja que transmeten el factor humà del negoci. Saber solucionar les queixes de forma assertiva, oferir més del que el client espera, anar fent petits canvis a la carta o buscar l’excel·lència són factors determinants per fer que un client torni al nostre restaurant.

D’altra banda, però, són també molt importants totes aquelles accions de màrqueting digital que permetin recordar al client que existim o que el forcin al client a aprofitar una oportunitat. Això ho podem fer de varies maneres. Les newsletters o les xarxes socials són formes senzilles de recordar, per exemple, un canvi d’horari, els menús setmanals o els nous plats de la carta. També podem crear promocions adaptades a les necessitats i objectius del negoci, aconseguint nous clients o fidelitzant els existents.

Finalment, cada vegada més, s’utilitza el creuament de dades entre les formes tradicionals i digitals. Si tenim cura de tota la informació de la que disposem, podem aconseguir l’experiència perfecta del comensal. Creant una fitxa de cada client podem saber quan tarda a tornar al restaurant i així poder fer ofertes personalitzades o apuntar els plats que més agraden per suggerir-los quan tornin o per recomanar alternatives.

Si apliquem de forma correcta aquests consells podrem aconseguir un augment dels beneficis gràcies a l’augment dels ingressos pels clients fidelitzats i la reducció de costos de màrqueting. I tu, quines accions de fidelització portes a terme al teu restaurant?

A Del Moral et volem ajudar a fer prosperar el teu negoci i et portem tots els ingredients que puguis necessitar. Consulta el nostre catàleg i truca al teu comercial de Del Moral.

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto