PLATS ORIGINALS PER SETMANA SANTA

Arriba la Setmana Santa, estem en temps de Quaresma i ens hem d'anar preparant per a la temporada entrant. Les reunions familiars i la pujada de temperatures animen als nostres clients a sortir de casa i menjar un bon àpat de restaurant. Ja sabem que l'època dona per un llistat de plats que no poden faltar-hi, però també podem optar per incloure a la nostra carta de Setmana Santa alguna d'aquestes receptes de tota la vida amb un toc original i distintiu.

  
  

Deixaràs els clients bocavadats!

  
  

POTATGE DE BACALLÀ... AMB LLAGOSTINS

Es tracta d'una versió moderna d'un dels clàssics de Setmana Santa. Com bé ens té acostumats el potatge, aquest plat conté verdura, llegums i bacallà dessalat; però pot presumir d'un toc especial i diferent: els llagostins.

1- Primer de tot, hem de separar el cap de la cua del llagostí, per tal de fer el fumet. En una cassola a part cuinem la ceba i la pastanaga a fi d'elaborar el sofregit.
2- Afegim els cigrons i un vaset del fumet de llagostí, ho barregem i en fem una pasta. Retornem els ingredients a la cassola i a foc lent, durant mitja hora, hi sumem les espècies i el bacallà.
3- Per últim, agreguem les cues dels llagostins i els espinacs. Esperem 10 minuts que es refredi... i llestos per servir!

 

RIN RAN DE BACALLÀ

El Rin Ran és un plat difícil de concretar, tant pel que fa al seu origen com per la varietat de receptes que existeixen. La que et proposem avui té origen murcià, i es basa en tres ingredients clau: el bacallà, la ceba i les nyores.

1- Abans de res, cal tenir el bacallà dessalat preparat i a punt per ser utilitzat. Després, hem de tallar la ceba en cubs i posar-la en remull en aigua freda. Mentrestant, torrem les nyores en una paella fins que la pell quedi tendre i s'enfosqueixi, per tal de trossejar-la després, destriant les llavors.
2- Seguidament, introduïm el bacallà a la paella juntament amb les nyores i ho cuinem tot plegat durant 5 minuts. Un cop hagin passat, afegim la ceba i ens esperem 10 minuts més.
3- Per últim, hi agreguem oli d'oliva, pebre vermell picant i suc de llimona, ho barregem i al cap de 5 minuts més, ja tindrem el plat a punt per ser servit.

 

TORRADES DE SANTA TERESA "LIGHT"

Aquestes postres és un dels plats més típics de Setmana Santa. Tot s'ha de dir, però, que encara que siguin irresistibles ens poden deixar amb una sensació de pesadesa a la panxa. Per això, et proposem una nova versió de les "torrijas" de tota la vida, intentant conservar el sabor que les fa úniques, però elaborades amb ingredients més agraïts per a la nostra digestió.

1- Començarem per posar a punt la llet infusionada amb la qual banyarem el pa. Agafem una cassola i hi afegim la llet, la nata per muntar, un toc de sal i herbes aromàtiques. Ho mantenim al foc fins que bulli, uns 15 minuts aproximadament, i procedim a colar-ho amb aigua tèbia per refredar la mescla. Tallem el pa en rodanxes, retirem la crosta, partim els talls per la meitat i els suquem a la infusió que hem preparat.
2- Seguidament, agafem una altra cassola i hi introduïm les mores, la canyella en branca, uns grans de pebrot de Jamaica, un toc de mel i un rajolí d'aigua. Ho bullim tot a una potència mitjana i ho deixem reduir uns 10 minuts.
3- Posteriorment, agafem una paella i hi posem una cullerada de mantega. Ara sí, ja podem passar al darrer pas: donar forma a la pasta de pa i llet i cuinar-la, fins que quedi daurada d'ambdós costats. Per acabar, afegim l'estofat de mores per sobre de cada torrada i ho acompanyem amb nata muntada i unes fulles de menta.

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat