PREPARAR-NOS PER LA TEMPORADA D’ESTIU

L'estiu és una de les temporades de l'any més rellevants pel sector de la restauració i l'hostaleria, ja que hi ha un increment de clients i, per tant, més possibilitats de generar més rendiment de la nostra activitat. Amb l'arribada del bon temps i les vacances, els clients s'animen a sortir de casa i a gaudir de la gastronomia i el clima. A més, cal destacar que és l'època de l'any en la que hi ha més volum de turistes, que poden convertir-se en clients.

  
  

Tots els detalls compten!

  
  

Per aquest motiu, resulta imprescindible adaptar i condicionar el nostre local als requisits de la temporada. Actualitzar la carta i el menú del nostre restaurant, preparar la terrassa i cuidar la temperatura del restaurant són accions que ens poden ajudar a tenir-ho tot a punt per a l'estiu.

    

REFRESCA LA CARTA

A l'hora de construir la nostra carta cal tenir en compte la temporalitat dels aliments. Els que són de temporada, a part d'adaptar-se a les condicions de l'estació, resulten molt més econòmics que durant la resta de l'any.

   

   

A l'estiu vénen més de gust plats lleugers i frescos. Per això, és ideal oferir combinacions simples i refrescants, poc copioses i de fàcil digestió. Els cítrics, les fruites, la verdura, les herbes, els gelats, els pastissos i els sorbets són bons recursos per tal de combatre la calor. També, recorda que durant l'estiu es tendeix a menjar menys, així que cal calcular bé la ració de cada un dels plats.

 

CUIDA LA TEMPERATURA

L'arribada de l'estiu ve acompanyada d'una pujada de les temperatures. La sensació de calor pren bastant la gana i dificulta la digestió. Una bona opció és refrescar l'ambient dins del local amb aire condicionat o ventiladors; i si tenim terrassa, podem utilitzar para-sols i sistemes de vapor d'aigua per crear un microclima fresc.

 

PREPARA LA TERRASSA

Sovint, quan pensem en l'estiu ens veiem dinant o sopant a la fresca. Sens dubte, els locals que compten amb terrassa tenen un valor afegit durant l'època del bon temps. Per això hem d'adaptar la nostra terrassa a les condicions ambientals i climàtiques. Tal com hem dit abans, és imprescindible comptar amb para-sols. També, podem refrescar el clima amb un sistema de nebulització -emissió de vapor d'aigua-. Cal evitar el mobiliari que atrau i reté la calor i apostar per materials que no són conductors tèrmics.

   

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat