IDEES PER A DESENVOLUPAR UNA CARTA BASADA EN PRODUCTES DEL MAR

Una de les característiques més reconegudes de la nostra gastronomia és la seva versatilitat i la gran varietat d’ingredients amb què treballa, inclosos tots els aliments que provenen del mar. La influència de la costa Mediterrània que banya el nostre territori es nota des de fa segles en les tradicions, gustos i preferències a la taula, des de la cuina més tradicional, fins a les propostes més innovadores.

Aprofitar les múltiples receptes i elaboracions que es poden preparar a partir de productes del mar en el teu negoci, et permetrà oferir un ventall d’opcions plenes de sabor, a més de saludables, i que alhora aconseguiran satisfer les expectatives dels teus clients.

  
  

productes del mar congelats
els teus aliats a la cuina

  

 
 

Aquí tens alguns consells que hem preparat perquè confeccionis
 una carta basada en productes del mar 

 
 

Entrants complets i deliciosos

Les amanides sempre són una bona proposta d'entrant, ja que són opcions lleugeres, que es poden adaptar al llarg de l’any, i que, amb una mica de creativitat, permeten milions d'adaptacions amb els mateixos ingredients. Si vols donar color i gust de mar a les teves amanides, afegeix surimi, acompanyat de salsa rosa i brots de temporada. També pots oferir la tradicional esqueixada de bacallà, plats de sempre que no fallen, o carpaccios i tàrtars, també de bacallà, o de gamba, tonyina i salmó. 

Una altra bona opció d’entrant són les tapes, i aquí els productes del mar tornen a ser protagonistes: musclos, cloïsses, navalles..., es poden preparar de diverses maneres i a més, són perfectes per a compartir. I no podem oblidar que el mar també és la font d'inspiració de tapes tant famoses de la nostra gastronomia com són els calamars a l’andalusa, els xipirons enfarinats o el pop a la gallega, entre moltes altres.

Si vols sorprendre encara més als teus clients, també els pots oferir com a entrant unes potes de pop a la brasa, i acompanyar-les amb un puré o parmentier de patata i germinats. D’altra banda, les gambes i llagostins poden ser protagonistes de receptes atractives i innovadores, o un condiment fantàstic per acompanyar qualsevol plat, com pizzes, pastes i saltejats de verdura, donant-los un extra de sabor irresistible.

 

____

Plats de xup-xup amb gust de mar

El peix és, de sempre, un ingredient perfecte per cuinar plats tradicionals mariners, amb salsa i molt de "xup-xup". Per exemple el rap, que no pot faltar en un bon suquet o sarsuela, però que també, amb una mica de creativitat, és present en receptes d'allò més sofisticades.

Per cuinar al forn, acompanyat de patata i ceba, el producte ideal és el turbot, i no ens podem oblidar del bacallà, un clàssic de la nostra cuina que es pot preparar tant al forn amb patates, com guisat amb samfaina o, fins i tot, arrebossat.

 

A punt per a la planxa

Del mar també ens arriben ingredients perfectes per plats fets a la planxa, lleugers, saludables i gustosos, i que a més no et donaran gaire complicacions a l'hora d'elaborar-los. Per fer a la planxa, acompanyats d'unes bones verduretes al vapor, són perfectes la tonyina, el salmó, el rap, les rodelles de lluç, el turbot, o el llenguado.

 

Si vols aconseguir el punt de cocció perfecte del  peix a la planxa , és molt important que abans l'assequis bé amb paper de cuina, i així quan el cuinis et quedarà més cruixent. Recorda també, quan el posis a la paella, fer-ho primer pel costat de la pell.

 

Esperem que els consells anteriors us serveixin d'ajuda i inspiració en el vostre dia a dia, i si voleu saber més sobre tots els productes del mar que us podem oferir, consulta el nostre nou catàleg de peix, marisc i cefalòpodes, on trobaràs una completa selecció de referències, tant en congelat com en refrigerat, adaptades a les teves necessitats, de qualitat i dels millors orígens.

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat